KPU-bedrijf – case

KPU-bedrijf, het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrustingsbedrijf verzorgt de kleding en spullen voor de militairen van Defensie. Het KPU-bedrijf is onderdeel van de Directie Wapensystemen & Bedrijven, samen met het Defensie Munitiebedrijf en het Defensie Brand- en Bedrijfsstoffenbedrijf. Het avondtenue, geleverd door OCFS, is een officieel tenue dat de herkenbaarheid uitstraalt van de Koninklijke Luchtmacht waarbij de onderlinge eenheid van tenue een vereiste is.

Het avondtenue bestaat uit: 

Herentenue: Een blauwe jas met gouden knopen, een blauw vest met pick pack knopen, een blauwe broek met een zwart galon, een wit smokinghemd met liggende boord, een zwarte vlinderdas, een pet, witte handschoenen, zwarte sokken en zwarte schoenen.


Damestenue:
Een blauwe jas met gouden knopen, een blauw vest met pick pack knopen, een lange blauwe rok met zwarte galon, een witte blouse, een zwarte lavallière, een hoed, witte handschoenen, huidkleurige panty’s, zwarte schoenen in pumpmodel en een zwarte schoudertas of enveloppetas.

De kleding zal gedragen worden tijdens officiële feestelijke gelegenheden van de Koninklijke Luchtmacht, zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Korpsdiners.

Wij spraken met Hanneke Storm, senior medewerker Sectie Assortimentsmanagement en Voorraadbeheer en Regina Boerhout, productspecialist Kleding en Uitrusting.

Patrick Lusink

Patrick LusinkManaging Director

Vragen? Neem contact met ons op.

COMMUNICATIE

Nuchter en to the point

SERVICE

wat er echt uitspringt

KLANTFOCUS

dienstverlening op hoog niveau

OPLOSSINGSGERICHT

soepel en snel

SERVICE, KWALITEIT & CONTINUÏTEIT

“De drie kernwaarden van het KPU-bedrijf zijn kwaliteit, klantfocus en samen. Dit staat in lijn met de kernwaarden van OCFS: service, kwaliteit en continuïteit.

Het KPU-bedrijf is een logistiek centrum en levert kleding en uitrusting aan onze klant, de militair. Wij werken graag samen met bedrijven die kennis van zaken hebben van de markt waarin wij opereren en die ons ontzorgen. Zeker bij dit specifieke project was het ontzorgen van groot belang. Op dat gebied sprong OCFS eruit, door een stuk dienstverlening op zich te nemen. Hierbij gaat OCFS buiten de gebaande paden in het zoeken naar oplossingen en blijven ze niet in problemen hangen. Dit zijn voor ons tekenen van kwaliteit en service.

Het avondtenue is een belangrijk kledingstuk voor de officieren die het moeten dragen. Het moet een bepaalde uitstraling hebben voor officiële gelegenheden, een uitstraling die goed aansluit bij de doelgroepen die OGER & OCFS bedienen; en dat maakt het een prettig merk om aan ons te linken.
Ze hebben een bepaald imago en kwaliteit voor look en feel en dat wordt gewaardeerd.”


Service op hoog niveau

“Wij zijn aanbestedingsplichtig, dus zetten wij klantbehoeftes uit. Daarbij kunnen bedrijven zich inschrijven en hun meerwaarde laten zien. Bij de selectie- en gunningscriteria kwam OCFS er het beste uit. Er was zichtbaar veel tijd gestoken in de ingeleverde stukken. Een groot deel van de meerwaarde van OCFS ligt in de aangeboden service en dan met name het logistieke vraagstuk.

De samenwerking met OCFS bevalt ons erg goed. Het proces loopt boven verwachting en daardoor zijn wij positief. Als iets dan toch niet loopt zoals gepland, dan lossen we het samen op. Dat noemen wij service op het  hoogste niveau.”


Kwaliteit & Goede communicatie

“Wij hebben een breed assortiment binnen het KPU-bedrijf, bestaande uit zowel functionele als representatieve artikelen. Het avondtenue is een typisch representatief artikel omdat dit de officieren van de Luchtmacht vertegenwoordigd. Net als voor al onze artikelen, is ook hiervoor een programma van eisen opgemaakt. Hierin staat waar elk artikel aan moet voldoen en ons nieuwe avondtenue voldoet aan deze eisen.

Tijdens de eerste aanmeetsessie zijn wij wezen kijken om te zien hoe iedereen aan het werk was. Het was goed om te zien dat ze professioneel bezig waren met onze militairen en dat er goed gecommuniceerd werd. De passerie zat heel goed en waar dat niet zo was, kwam OCFS direct met een goede oplossing om het tot mooie pakken te maken. Daarnaast zijn wij bij de afpassessie aanwezig geweest. Het was leuk om te zien hoe enthousiast de militairen op hun nieuwe avondtenues reageerde.”


Tips voor de toekomst

“Wij denken dat bij de volgende inschrijving OCFS meer kan delen over de service die ze kunnen bieden. Hun level van service is iets waar in onze ogen OCFS zich echt mee onderscheid. Patrick gaf bij ons aan dat dit voor hun normaal is, maar binnen onze markt is dit niet vanzelfsprekend.

Daarnaast denken wij dat OCFS zichzelf meer kan branden, waarbij ze niet te veel ruchtbaarheid geven aan de naam OGER. OGER wordt namelijk in het algemeen gezien als een organisatie met dure producten, terwijl dit helemaal niet altijd zo is. De aanbesteding is aan OCFS gegund, vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast ontzorgen ze ons en leveren een duurzaam product.”

 

Locatie fotoshoot: met dank aan Nationaal Militair Museum 

Vakkundig opmeten

Als het totaalconcept is vastgesteld, komen onze maatspecialisten langs. Zij meten al uw medewerkers vakkundig op. Waar nodig maken wij aanpassingen, zodat de kleding goed zit voor ieder figuur.

ADVIES OP

MAAT

Wij luisteren naar uw wensen en denken graag vanuit onze expertise met u mee welke bedrijfskleding bij uw bedrijf, visie en doelstellingen voor zowel de korte als lange termijn past.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Persoonlijke aandacht voor onze klanten vinden wij belangrijk. Daarom heeft u binnen OCFS te maken met vaste aanspreekpunten. Zo weet u snel bij wie u moet zijn als u vragen heeft.

Andere cases