MBO College Airport – Case

Het MBO College Airport is onderdeel van het ROC van Amsterdam. De opleiding Luchtvaartdienstverlening telt ongeveer 1200 studenten en leidt ze op tot luchtvaartdienstverleners: stewards en stewardessen, grond- en cabinepersoneel. Vanaf het eerste leerjaar vinden er praktijklessen en stages op Schiphol plaats in uniform. Ook de cabinelessen, passagelessen, excursies en gastlessen vinden plaats in uniform.

Het pakket van ROC Airport bestaat uit: een slank colbert, korte rok, getailleerde blouse en shawl voor dames en een getailleerd colbert, flat front slanke pantalon, slim fit overhemd en das voor heren.

Wij spraken met Corina Vredenbregt, opleidingsmanager team Steward(ess).

Patrick Lusink

Patrick LusinkManaging Director

Vragen? Neem contact met ons op.

samenenwerking

langdurig & prettig

denken in oplossingen

voor goede service

kwaliteit

chique uitstraling

vernieuwen

om met de tijd mee te gaan

Visitekaartje van de opleiding

“Het doel van onze organisatie is het opleiden van goede dienstverleners met veel kennis van de luchtvaart. Daarnaast leiden wij ze internationaal op, wat erg belangrijk is voor hun werkveld. We vinden het belangrijk dat onze studenten in representatieve kleding van goede kwaliteit rondlopen. Vanaf het eerste moment, bevinden studenten zich op Schiphol. Wij willen dat ze er goed uitzien, omdat ze daar rondlopen als visitekaartje van onze opleiding. Wij leveren studenten af die goed zijn opgeleid. Hun kleding en uiterlijk zijn daar een belangrijk onderdeel van in onze branche.”


Lange prettige samenwerking

“De samenwerking met OGER Corporate Fashion Statements is heel lang geleden begonnen. We hebben voor OCFS gekozen, omdat er met confectiematen wordt gewerkt, maar deze kunnen worden aangepast op de specifieke maten van de student. Alles kan aangepast worden en dat is voor ons een grote pre. Ook vinden wij het erg prettig dat OCFS passessies en vermaak sessies aanbiedt. Als er een kledingstuk toch niet goed zit, dan gaat het allemaal terug en wordt het opnieuw geleverd. Wij vinden het erg belangrijk dat het uniform bij de student goed zit, zodat die zich zelfverzekerd voelt om service goed te verlenen.”


Denken in oplossingen

“De samenwerking verloopt goed. Met zoveel studenten zijn er altijd situaties waarbij we de hulp van OCFS inschakelen. Zo kan een student bijvoorbeeld uit zijn voering scheuren. Onze studenten doen hun gehele studietijd met het uniform en aangezien ze nog jong zijn als ze bij ons starten, verandert hun lichaamsvorm vaak nog. Hier wordt door het team van OCFS goed op ingespeeld. We blijven altijd samen denken in oplossingen over hoe leerlingen het langst met hun uniform kunnen doen. Wat is haalbaar, wat is mogelijk en hoe kunnen we het zo comfortabel mogelijk maken? Zo hadden we eerst één split en nu twee splitten in het colbert. We bieden een herenpantalon met nauwere pijpen aan, de colbertjes zijn in de loop der jaren korter geworden en we hebben gekozen voor een andere stof die minder snel gaat glimmen.”


Chique uitstraling

“Voor ons design hebben we gekozen voor de kleur van de luchtvaart: blauw. Donkerblauw heeft een chique uitstraling, het is strak en het ziet er mooi uit. Ook het sjaaltje hebben we vijf jaar geleden rood-donkerblauw gemaakt, wederom chic. We willen met het pak modern zijn, met de tijd meegaan en zorgen dat de studenten zich prettig voelen in de kleding, zodat ze representatief zijn als visitekaartje van de opleiding.”

Vakkundig opmeten

Als het totaalconcept is vastgesteld, komen onze maatspecialisten langs. Zij meten al uw medewerkers vakkundig op. Waar nodig maken wij aanpassingen, zodat de kleding goed zit voor ieder figuur.

ADVIES OP

MAAT

Wij luisteren naar uw wensen en denken graag vanuit onze expertise met u mee welke bedrijfskleding bij uw bedrijf, visie en doelstellingen voor zowel de korte als lange termijn past.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Persoonlijke aandacht voor onze klanten vinden wij belangrijk. Daarom heeft u binnen OCFS te maken met vaste aanspreekpunten. Zo weet u snel bij wie u moet zijn als u vragen heeft.

Andere cases