Samenwerking OGER en stichting Dress for Success ondersteunt werkzoekenden in gemeente Amsterdam

‘Zelfvertrouwen vergroten is ons belangrijkste doel’

Amsterdam, maandag 7 september 2020 – Stichting Dress for Success en OGER Corporate Fashion Statements (OCFS) bieden werkzoekenden support in moeilijke tijden van het coronavirus. Dress for Success ondersteunt in deze de gemeente Amsterdam en het UWV met als doel de doorstroom van WW-gerechtigden naar de bijstand te minimaliseren.

 

Wie zelfverzekerd de arbeidsmarkt betreedt, maakt meer kans. Dit is nog relevanter nu er als gevolg van het coronavirus minder banen en juist meer werkzoekenden zijn. Daarom willen de gemeente Amsterdam en het UWV het zelfvertrouwen van hun klanten vergroten. “Wij hebben Stichting Dress for Success ingezet om werkzoekenden te voorzien van passende kleding en gratis advies voor sollicitatiegesprekken,” vertelt Danielle Veljkovic, projectleider bij de gemeente Amsterdam, “Het doel: een goede eerste indruk maken tijdens sollicitatiegesprekken en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.”

 

Positieve boost

Corina Koekenbier, manager Dress for Success: “Wij zorgen ervoor dat de werkzoekenden meer zelfvertrouwen krijgen op het gebied van persoonlijke presentatie. De kledingadviseurs van deze wereldwijde non-profitorganisatie  kleden deze mensen in een geschikte outfit voor de richting waarin men gaat solliciteren. Werkzoekenden groeien letterlijk een paar centimeter doordat ze de betere versie van zichzelf in de spiegel zien. Kleding doet mentaal iets met de mens; je houding verandert en het geeft je een positieve boost. Gemiddeld 70% van de klanten vindt na een bezoek aan Dress for Success daadwerkelijk werk.”

 

OGER doneert luxe kleding

Een partij luxe outfits van OGER Corporate Fashion Statements (OCFS), de bedrijfskledingtak van modezaak OGER, maakt het af. OCFS doneert een royale €250.000 aan kleding aan Dress for Success die hier duizenden werkzoekenden mee kunnen helpen. Patrick Lusink, Managing Director OCFS: “Onze voorgaande collecties en voorraad mogen nu plaats maken voor de nieuwe OGER Corporate Couture collecties. Daarom doneren we de kleding aan Dress for Success zodat zij de mensen die zelf niet de middelen hebben om passende kleding te kopen, kunnen helpen. Iedereen heeft het moeilijk in deze coronatijd. Wij ook. Maar juist in deze tijd moet je oog voor elkaar blijven hebben.“ Het gaat om herencolberts, damescolberts en herenpantalons in een modern, slanker gesneden model en mooie, rechte kokerrokken in drie verschillende kleuren: zwart, antraciet en navy blauw. Dit alles in een fijne mengkwaliteit van wol. De kleding wordt verdeeld over de vestigingen van Dress for Success. In Nederland zijn negen vestigingen: in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Eindhoven.

OGER levert nieuwe duurzame maatpakken voor seizoen 2019/2020 aan Feyenoord

Ook het Feyenoord sales team wordt door OCFS gekleed. Op deze foto dragen zijn het kostuum 2018/2019.

Twaalf jaar samenwerking: ‘Onze band gaat verder dan puur zakelijk’

Rotterdam, 29 juli 2019 – Oger Corporate Fashion Statements (OCFS) heeft op vrijdag 26 juli officieel de spiksplinternieuwe maatpakken uitgeleverd aan spelers, staf en directie van Feyenoord in de Kuip. Het is het twaalfde jaar dat het kledingbedrijf de Rotterdamse club in een nieuw jasje steekt. Een bijzondere samenwerking onder de loep.

Lag de nadruk vorig seizoen nog op casual chic, dit jaar zijn de pakken ‘fashion en design’. Managing Director van OCFS Patrick Lusink: “Het nieuwe seizoen gaat van start. Na jaren van een wat informeel en sportief clubtenue werd het weer tijd voor een superstrakke, meer serieuze stijl.”

Lange samenwerking met Feyenoord

Patrick Lusink over de samenwerking tussen Feyenoord en OCFS: “We zijn trots op de hechte band die we hebben met Feyenoord. Deze gaat verder dan puur zakelijk. We houden van Rotterdam en dragen Feyenoord en haar stad een warm hart toe. Spelers en staf van Feyenoord zijn in onze store in Rotterdam kind aan huis.” Brand-Director Sander Lusink: “Oud-trainers Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst zijn nu goede vrienden. We kijken met goede moed uit naar de samenwerking met de nieuwe trainer Jaap Stam.” Feyenoord wordt bijna ieder jaar door Esquire uitgeroepen tot het best geklede elftal buiten het veld, dat is voor hen mede doorslaggevend om met OCFS verder te gaan.

The French style

“Bij iedere nieuwe Feyenoordcreatie is de directie van Oger zeer nauw betrokken. Zo maakt Martijn Lusink nog altijd persoonlijk het ontwerp”, vertelt Patrick Lusink. “Daarna wordt het volledige kledingpakket persoonlijk opgemeten door onze maatwerkspecialisten en voor iedere speler op maat gemaakt. Voor het seizoen 2019/2020 lieten we ons inspireren door de jonge Parijse designersstijl met smalle revers, das en een klein boordje, ook wel genoemd “The French style”. Het maatpak is donkergrijs en van een stretch materiaal waardoor het extra comfortabel zit. Grijs is voor het najaar de trendkleur en maakt het jonge design compleet.” De boodschap die het pak moest uitstralen was “geen woorden, maar daden, een echt powersuit dus”, aldus Martijn Lusink. “Het maatpak wordt gecombineerd met een spierwit katoenen shirt. Het design van de das is afgeleid van het Feyenoord wedstrijdshirt. Dit wil zeggen dat er een spiegeling dwars door het midden van de das loopt, alleen dan in twee tinten grijs. Het logo van Feyenoord is subtiel in lichtgrijs op de das geweven.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: duurzame productie

Net als vorig jaar heeft OCFS zich verbonden aan de Feyenoord Foundation, die er alles aan doet om de jeugd van Rotterdam in beweging te krijgen. Sander Lusink: “De winnaars van de Feyenoord Street League van afgelopen seizoen waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitlevering van de maatpakken. Ieder kind kreeg een gesigneerde bal en er was gelegenheid om de spelers kort te ontmoeten.” Op het gebied van de kledingproductie wil OCFS aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid voldoen; ze zijn een van de meest duurzame specialisten in bedrijfskleding in de markt. Manager Operations Robert Spijkers Suwarni: “We zijn ons ervan bewust dat we maar één Aarde hebben waar we verantwoordelijk mee om moeten gaan. Daarom kijken we kritisch naar onze leveranciers. Steeds meer producenten werken met ecologisch verantwoorde grondstoffen. Daarnaast proberen we de lijn tussen productie en eindbestemming kort te houden, zodat we niet onnodig veel van ver moeten transporteren.”

In de media: Kleren maken de horecaman/vrouw

serveren-in-stijl-artikel3
serveren-in-stijl-artikel4

Bron: Entree Magazine

OGER sluit contract met het kledingbedrijf van Defensie

"Een geweldig project. We zijn vereerd dit te mogen doen."

Luitenant, Majoor of Generaal: OGER kleedt ze allemaal

Op 18 april j.l. tekende OGER Corporate Fashion Statements (OCFS) een contract met het Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf (KPU-bedrijf) van de Defensie Materieel Organisatie voor het produceren en verstrekken van circa 2500 avondtenues aan de Koninklijke Luchtmacht. Het gaat om heren- en dames galatenues voor een tiental verschillende rangen.

Eerder voorzag OCFS bedrijven als Feyenoord, Gassan en NH-Hotels van representatieve bedrijfskleding op maat. Nu is het bedrijf een driejarig contract met het KPU-bedrijf gegund met een mogelijke verlenging van een jaar. Met OCFS richt de luxe herenmodezaak OGER zich al ruim 25 jaar op de B2B-markt. Patrick Lusink, managing director OCFS: “De eerste 600 medewerkers van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten ontvangen eind dit jaar hun nieuwe avondtenue. De overige medewerkers moeten uiterlijk op 21 juli 2021 zijn gekleed. Een geweldig project. We zijn vereerd dit te mogen doen.”

Waarom OGER?

CEO Martijn Lusink: “Na een Europese aanbesteding is aan OGER het nieuwe contract gegund. Kolonel Harold Jacobs, commandant van het KPU-bedrijf, koos voor ons omdat we als beste uit de competitie zijn gekomen en om onze waarden als familiebedrijf: vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit. Net zoals de Koninklijke Luchtmacht staan ook wij voor continuïteit. We trachten deze te borgen door onze manier van werken en onze dienstverlening. Daarbij kunnen we het KPU-bedrijf ontzorgen door het hele logistieke plan voor onze rekening te nemen.” Patrick Lusink: “Mijn oom Oger Lusink heeft altijd al affiniteit gehad met militaire kleding. Hij is opgegroeid tussen de militaire kostuums en heeft jarenlang oude officiersuniformen op veilingen gekocht en verzameld. Dit is een project naar ons hart.”

Avondtenues

Martijn Lusink: “Het herentenue bestaat uit een donkerblauw jasje voorzien van epauletten op de schouders, het logo van de Koninklijke Luchtmacht op de goudkleurige knopen en mouwen voorzien van rangen in goudgalon. De donkerblauwe pantalon is voorzien van een zwarte zijnaadbies. De dames dragen vergelijkbare jasjes en gilets als de heren, gepaard met een lange, slanke en aan de onderkant wijd uitlopende, gerende donkerblauwe rok. Ook deze is voorzien van een zwarte zijnaadbies.”

Grote uitdaging

Patrick Lusink: “Het zal een militaire operatie worden om de 2535 dames en heren door heel Nederland op te meten met passets, per persoon af te passen én de verschillende rangen zichtbaar te maken op de tenues. Maar we zijn gelukkig wel wat gewend.” Het gaat om de officiersrangen tweede- en eerste-luitenant, kapitein, majoor, luitenant-kolonel, kolonel, commodore, generaal-majoor, luitenant-generaal en generaal. Eveneens krijgen enkele stafadjudanten het nieuwe avondtenue.

Koningsbal

De kleding zal gedragen worden tijdens officiële feestelijke gelegenheden van de Koninklijke Luchtmacht, zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Corpsdiners.

Over OGER en OCFS

OGER is een luxe herenmodemerk met vier stores in Nederland en één filiaal in België. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door de broers Rob, Martin en Oger Lusink. Sinds kort staat de nieuwe generatie aan het roer: Sander en Martijn Lusink, de zonen van Oger Lusink. Yvette Karel-Lusink is CFO en Patrick Lusink runt OGER Corporate Fashion Statements (OCFS). OCFS levert representatieve bedrijfskleding voor zowel dames als heren aan diverse branches. Denk hierbij aan de facilitaire dienstverlening, horeca/hospitality en de retail.. www.ogercorporatefashionstatements.com

Over het KPU-bedrijf

Het KPU-bedrijf levert kleding en persoonsgebonden uitrusting aan alle militairen en burgermedewerkers die dit nodig hebben voor hun taakbeoefening. Ook voorziet het KPU-bedrijf in ceremoniële tenues tijdens speciale gelegenheden.